Studenten Sport College zetten zich in bij Koningsspelen

Studenten bereiden zich voor op Koningsspelen Sport College

Tijdens de Koningsspelen 2024 waren studenten van Sport College actief op verschillende basisscholen. In Nieuwegein, Odijk, IJsselstein, Lopik en Utrecht begeleidden zij basisschoolleerlingen bij verschillende sportieve spellen.

De Koningsspelen

Het Sport College is een mbo-opleider die opleidt voor het werkveld sport, bewegen en gezonde leefstijl. De school is gevestigd in Stadion Galgenwaard en maakt deel uit van ROC Midden Nederland. De Koningsspelen bieden een unieke kans voor zowel de studenten als de basisscholen. Door te helpen met de organisatie en uitvoering van diverse sportieve en feestelijke activiteiten wisselen zij hun kennis uit en doen zij praktijkervaring op. 

Goed georganiseerd

Eén van de basisscholen waar de studenten hielpen, was De Achtbaan in Utrecht. Vakleerkracht Bas van Os: 

“Het is top dat de studenten van het Sport College er zijn. De tweedejaars studenten hebben super goed meegedacht in de voorbereiding en ik had goed contact met ze. Alle studenten helpen fijn mee, waardoor onze koningsspelen een groot succes zijn!”

Levensecht leren

De inzet van studenten van het Sport College is een voorbeeld van hoe ROC Midden Nederland bijdraagt aan de maatschappij door middel van praktijkgericht leren en maatschappelijke betrokkenheid. Door samen te werken met basisscholen in de regio dragen de studenten bij aan het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl onder de basisschool jeugd.

Student helpt basisschoolleerling met sportief spel

Meer weten over de betrokkenheid en inzet van de mbo-studenten bij de Koningsspelen en de deelnemende scholen? Neem dan contact op met Mattijs van Mansfeld (m.vanmansfeld@rocmn.nl).

25 april 2024
ROC Midden Nederland
Sport College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: