Studenten Sport College rennen de Ben Echten Run

Studenten sport college amersfoort

Op woensdag 7 november renden de eerstejaars studenten van het Sport College in Amersfoort allemaal 5 kilometer tijdens de Ben Echten Run. Leerlingen van de middelbare scholen ’t Atrium en Corderius waren ook uitgenodigd om mee te rennen. Na een warming up vertrokken de studenten en leerlingen vanuit Atletiekbaan Altis. Hun route liep door de wijken Schothorst en Hoogland om weer te finishen op de atletiekbaan. Uiteindelijk won Scotty Kneefel bij de heren en Laura Smakman bij de dames. De Ben Echten Run is een jaarlijks terugkomend evenement.

Een begrip
De Ben Echten Run is sinds 2014 een begrip. Ben Echten werkte 40 jaar bij het Sport College en stond aan de wieg van het opzetten van het Sport College. Sinds zijn vertrek is de Ben Echten Run in het leven geroepen. Na een korte peptalk van Ben en afdelingsmanager Gertjan Bervoets startten de studenten en leerlingen met een warming up. Ben begeleidde deze warming up.

Altijd voor de winst
Tussen de warming up en de run vertelt Riekesh Mangal wat hij van deze dag vindt: “Ik wil altijd winnen, dus ik ga voor de winst vandaag. Er gaat straks een klasgenoot mij pushen om de beste te worden, hopelijk lukt het”. Na een mooie tijd te hebben gelopen, stond Riekesh op het podium om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Droom
Docent Arjen van der Schans organiseerde de run "Na 8 weken voorbereiden en oefenen op de atletiekbaan is het mooi dat onze studenten laten zien wat ze kunnen." Het was ook zijn idee om de middelbare scholen uit te nodigen: “Ik nodigden hen uit om ze te laten zien wat je allemaal kan in de sport en natuurlijk ook op het Sport College.” En zijn droom? “Om de run elk jaar groter te maken natuurlijk!”.

8 november 2018
Sport College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: