Sport College Utrecht wint goud!

Sport College wint goud!

Het Sport College van ROC Midden Nederland heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de schaal kan het College laten zien dat haar schoolkantine gezond is ingericht.

Om een gouden Schoolkantine Schaal 2017 te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in een gezonde schoolkantine. De Gezonde Schoolkantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De 'makkelijke' keuze is nu vooral gezond - én lekker natuurlijk. Zo worden de leerlingen verleid om gezonder te kiezen. De gouden kantine van het Sport College voldoet hier 100 % aan. Het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente of fruit. Het aanbod bestaat voor minstens 80 procent uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten.

​Vezelrijke witte en bruine pistoletjes
ROC Midden Nederland ondersteunt een gezonde en sportieve levensstijl voor studenten en medewerkers. In samenwerking met de huiscateraar Zo-Vital is hard gewerkt om de kantines van haar Colleges gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Alle medewerkers van de kantines zijn door Zo-Vital getraind om de richtlijnen goed te kunnen toepassen. Nieuw zijn sinds kort bijvoorbeeld de vezelrijke witte en bruine pistoletjes. Deze zijn, wit en bruin, allebei vezelrijk en ambachtelijk gebakken. Zo-Vital heeft deze speciaal ontwikkeld samen met hun leveranciers. Ook wordt het drinken van water gestimuleerd door de verkoop van Infused Waters (water met munt-watermeloen of munt-citroen) en de aanwezigheid van watertappunten op een groot aantal locaties.

Vorig jaar verdienden al elf kantines van ROC Midden Nederland de Zilveren Schoolkantine Schaal 2016. En nu bemachtigt de kantine van het Sport College, op haar nieuwe locatie in stadion Galgenwaard, als eerste de Gouden Schoolkantine Schaal 2017!

Een continu proces
Het Sport College is trots op haar Gezonde Schoolkantine. Daarom krijgt de Gouden Schaal binnenkort een mooie plaats, zodat iedereen kan zien hoe gezond de kantine is. De volgende Stap is natuurlijk de Gouden Schaal voor alle Colleges. De kantine van het Sport Collega kan zich verder richten op een themacertificaat van het vignet Gezonde School. Omdat het al voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines, heeft het al belangrijke stappen gezet op weg naar het themacertificaat Voeding. Het themacertificaat kan helpen een Gezonde Schoolkantine te verankeren.

De Gezonde Schoolkantine
De Richtlijnen Gezonde Kantines zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie, ga naar de website van het Voedingscentrum.

3 oktober 2017
Sport College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: