ROC Midden Nederland en FC Utrecht zetten in op een vitaler Utrecht

Ondertekening overeenkomst ROC Midden Nederland en FC Utrecht

Tijdens Dutch Health Week 2024 in de Jaarbeurs verlengden FC Utrecht en ROC Midden Nederland woensdag hun samenwerking. Hun gezamenlijke ambitie is om bij te dragen aan het Utrechtse streven naar 'gezond stedelijk leven voor iedereen'.

De samenwerking tussen ROC Midden Nederland en FC Utrecht richt zich op verschillende gebieden, zoals het creëren van fitte verenigingen en wijken, het bevorderen van vitaliteit op en rondom de sportcampus Maarschalkerweerd, en het betrekken van studenten bij het project ‘FC Utrecht in de Wijk’ in Overvecht. Door studenten actief te betrekken bij maatschappelijke projecten en het bieden van stageplekken, dragen beide organisaties bij aan een vitaler Utrecht.

Blijvende inspanningen
Het voortzetten van de samenwerking is tijdens Dutch Health Week bekrachtigd met een nieuwe overeenkomst. ‘Hierin zeggen we onder meer toe dat onze studenten en medewerkers van FC Utrecht zich blijven inzetten om de sociale en fysieke omgeving voor kinderen en jongeren in de regio Utrecht gezonder te maken’, licht Nicoline Meijer, directeur Marketing & Communicatie van ROC Midden Nederland, toe.

Met het mobiele Vitaliteitslab, een bakfiets met verschillende spel- en sportvormen, stonden studenten van het Sport College in de centrale hal van de Jaarbeurs om exposanten en bezoekers welkom te heten. Naast een warm welkom gaven zij bezoekers met deze spelvormen ook inzicht in hun dagelijks functioneren, mentaal welbevinden en zingeving.

Op dezelfde locatie ondertekenden Johan Spronk, voorzitter College van Bestuur bij ROC Midden Nederland (op de bovenste foto, links van het midden) , en Thijs van Es, algemeen directeur FC Utrecht, officieel het contract.

10 april 2024
ROC Midden Nederland
Sport College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: