Enthousiasme bij De Hoogstraat

Enthousiaste studenten bij De Hoogstraat Revalidatie

Lachende gezichten van vierdejaars studenten spreken boekdelen, het plezier spat ervan af. “Het is tof om te ervaren wat een handicap met je doet. Natuurlijk wel erg vervelend! Dit geeft me een reëel beeld van de werkelijkheid en de mogelijkheden die sport biedt. Door ook echt in contact te komen met mensen die revalideren werd het echt voor mij. Ik had dit niet willen missen!” Dit is één van de reacties van een student. 

De afgelopen maanden volgden de profielstudenten SBG (Sport, Bewegen en een Gezonde leefstijl) een cursus ‘aangepast sporten’ bij De Hoogstraat Revalidatie. Iedere les stond een aandoening centraal, waarbij de studenten zelf hebben ervaren hoe het is om met een aandoening te sporten. Met de revalidanten werden gesprekken gevoerd over de mogelijkheden op het gebied van (aangepast) sporten, tijdens en na de revalidatie. De cursus werd afgesloten met een sportevenement voor revalidanten, georganiseerd door de studenten.

De komende maanden zullen profielstudenten bewegingsagogie dezelfde cursus volgen. Een waardevolle samenwerking met De Hoogstraat Revalidatie die door beide partijen met enthousiasme is opgezet!

5 februari 2018
Sport College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: