Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Sport College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Leerbedrijf van het jaar 2018! bij Sport College Amesrfoort
11 april 2018
Sport College

Leerbedrijf van het jaar 2018!

Net als voorgaande jaren heeft Sport College Amersfoort ook dit jaar een leerbedrijf uitgeroepen tot ‘leerbedrijf van het jaar’. Dit leerbedrijf gaat samen met alle andere voorgedragen leerbedrijven van andere colleges van ROC Midden Nederland strijden om de titel ‘leerbedrijf van het jaar!’. Dit jaar hebben wij Sportivate voorgedragen.
 
Waarom hebben wij gekozen voor dit leerbedrijf?

Afbeelding

Ieder jaar organiseert het Sport College Amersfoort een Ladies Only.
9 april 2018
Sport College

Ladies Only

Ieder jaar organiseert het Sport College Amersfoort een Ladies Only. We zien  dat op onze opleiding vaak veel minder vrouwelijke studenten zijn dan mannelijke. Jammer, want ze zijn zo ontzettend goed! We willen daarom graag meer succesvolle vrouwen opleiden in de sport. Veel vrouwelijke studenten weten vaak niet goed wat de opleiding inhoudt. Daarom kiezen we ervoor om jaarlijks een Ladies Only te organiseren. We nodigen meisjes van vo-scholen met kader, GL en TL uit om ze te informeren over onze opleiding en om ze in het zonnetje te zetten.

Afbeelding

Nieuw profiel Harteraad beweegcoach Sport College
26 maart 2018
Sport College

Nieuw profiel Harteraad Beweegcoach

Vrijdag 16 maart 2018 is de eerste stap naar de opleiding tot Harteraad beweegcoach gezet. Dit gebeurde tijdens de HartVaat Beweegdag in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Studenten die de opleiding tot coördinator Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl volgen, maakten kennis met het onderwerp ‘Bewegen en hart- en vaatziekten’. Samen met ROC Mondriaan en de Harteraad leverde het Sport College een bijdrage aan het programma van deze dag. Alles draaide om een introductie van 'bewegen' en om kennismaking met de doelgroep: de hartpatiënt.

Afbeelding

Sport College Utrecht in 2021
26 maart 2018
Sport College

Sport College Utrecht 2021

Op de inspirerende bosrijke locatie van de KNVB Campus aan de Woudenbergseweg in Zeist hadden we op 20 januari een teamdag met als thema ‘Sport College 2021’. Samen met collega’s uit het werkveld, onze medewerkers en diverse studenten werd er gedroomd hoe het Sport College Utrecht er in 2021 uit zou kunnen zien. In het ochtendprogramma stond dromen over de toekomst centraal: “Hoe staat het Sport College er in 2021 voor"? Het middagprogramma was juist praktisch en concreet, waarbij zelfgekozen thema’s uitgewerkt konden worden.

Afbeelding

Bijeenkomst werkplekleren niveau 2 bij Sport College heel waardevol
26 maart 2018
Sport College

Bijeenkomst werkplekleren niveau 2 een succes

Woensdag 31 januari was op het Sport College in Utrecht een bijeenkomst met de werkplekleerbegeleiders, docenten en studenten van de niveau-2-opleidingen van ROC Midden Nederland. Het doel was terugkijken en evalueren hoe de samenwerking tot nu toe verloopt. Wat doen en leren de studenten op de verschillende leerwerkplek locaties? Bevalt het werken met Sport College studenten in de praktijk? Waar kan de samenwerking geïntensiveerd worden en wat kan er verbeterd worden? Het was een vruchtbare bijeenkomst die bij gaat dragen aan beter onderwijs voor de student.

Afbeelding

Gezamenlijke studiedag Dienstverlener, samen trots en samen delen
21 maart 2018
Sport College

Gezamenlijke studiedag Dienstverlener, samen trots en samen delen

Op de nieuwe locatie Galgenwaard van het Sport College was maandag 29 januari de gezamenlijke studiedag van de niveau-2-opleidingen Dienstverlener Sport & Recreatie, Zorg & Welzijn, en Facilitair. Deze door drie Utrechtse colleges gezamenlijk ontwikkelde nieuwe opleiding is anderhalf jaar geleden gestart. 

Afbeelding

Foto interview
16 maart 2018
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Debat campus Amersfoort in het NOS journaal

De NOS bezocht gisteren campus Amersfoort waar studenten in debat zijn gegaan met lokale politici over diverse onderwerpen rondom het thema ‘Is Amersfoort jongerenbestendig?’. De uitzending van vanochtend kun je hier bekijken. Om 18:00 uur wordt het item herhaald

Afbeelding

Student Sport College op wereldse topstage
6 februari 2018
Sport College

Naar Canada met een Wereldse Topstage

Trots op onze Maaike! Zij gaat naar Canada met een Wereldse topstage. Maaike de Haan, tweedejaars student niveau 4 Sport en Bewegen, won 25 januari een beurs voor een Wereldse Topstage van UP. Zij gaat in mei naar Ontario, Canada. Op het zomerkamp van 'Camp Muskoka' zal ze kinderen begeleiden op hun weekje vakantie. Ze gaat zich er onderdompelen in een andere cultuur, andere omgeving en andere taal. 

Afbeelding

Maken van een gezonde snack Sport College
5 februari 2018
Sport College

Een gezonde snack

Sinds september 2017 kunnen studenten van het Sport College het profiel SBG (Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl) kiezen. Wij zijn gaan samenwerken met de firma Ruitenberg in Twello, waar men gespecialiseerd is in het maken van gezonde snacks. Onze studenten gingen daar in de leer en werden zich zo bewust van de ingrediënten die er zoal in voedsel zitten. 

Afbeelding

Samenwerking Via Nova College met Sport College
5 februari 2018
Sport College

Samenwerking met Via Nova College

Op 21 december 2017 ondertekenden Erik van der Vaart, directeur Via Nova College, en Bas van de Brand, directeur Sport College Utrecht, een samenwerkingsovereenkomst. Hierin zijn afspraken gemaakt over een warme doorstroom vanuit de sportklassen van het Via Nova College naar het Sport College Utrecht. Daarnaast denkt het Sport College mee in het curriculum van de sportklassen op het Via Nova College om zo het onderwijs nog beter te laten aansluiten. Verder bezoekt het Via Nova College regelmatig onze nieuwe locatie, de Galgenwaard.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: