Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Student Sport College op wereldse topstage
6 februari 2018
Sport College

Naar Canada met een Wereldse Topstage

Trots op onze Maaike! Zij gaat naar Canada met een Wereldse topstage. Maaike de Haan, tweedejaars student niveau 4 Sport en Bewegen, won 25 januari een beurs voor een Wereldse Topstage van UP. Zij gaat in mei naar Ontario, Canada. Op het zomerkamp van 'Camp Muskoka' zal ze kinderen begeleiden op hun weekje vakantie. Ze gaat zich er onderdompelen in een andere cultuur, andere omgeving en andere taal. 

Afbeelding

Maken van een gezonde snack Sport College
5 februari 2018
Sport College

Een gezonde snack

Sinds september 2017 kunnen studenten van het Sport College het profiel SBG (Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl) kiezen. Wij zijn gaan samenwerken met de firma Ruitenberg in Twello, waar men gespecialiseerd is in het maken van gezonde snacks. Onze studenten gingen daar in de leer en werden zich zo bewust van de ingrediënten die er zoal in voedsel zitten. 

Afbeelding

Samenwerking Via Nova College met Sport College
5 februari 2018
Sport College

Samenwerking met Via Nova College

Op 21 december 2017 ondertekenden Erik van der Vaart, directeur Via Nova College, en Bas van de Brand, directeur Sport College Utrecht, een samenwerkingsovereenkomst. Hierin zijn afspraken gemaakt over een warme doorstroom vanuit de sportklassen van het Via Nova College naar het Sport College Utrecht. Daarnaast denkt het Sport College mee in het curriculum van de sportklassen op het Via Nova College om zo het onderwijs nog beter te laten aansluiten. Verder bezoekt het Via Nova College regelmatig onze nieuwe locatie, de Galgenwaard.

Afbeelding

Enthousiaste studenten bij De Hoogstraat Revalidatie
5 februari 2018
Sport College

Enthousiasme bij De Hoogstraat

Lachende gezichten van vierdejaars studenten spreken boekdelen, het plezier spat ervan af. “Het is tof om te ervaren wat een handicap met je doet. Natuurlijk wel erg vervelend! Dit geeft me een reëel beeld van de werkelijkheid en de mogelijkheden die sport biedt. Door ook echt in contact te komen met mensen die revalideren werd het echt voor mij. Ik had dit niet willen missen!” Dit is één van de reacties van een student. 

Afbeelding

opening
2 februari 2018
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Mbo’s slaan handen ineen voor leerlingen van het VO

Op woensdag 31 januari vond de aftrap plaats van een bijzonder project in samenwerking met de school ’t Element in Amersfoort. Zo’n 600 bezoekers, derdejaars leerlingen met hun ouders, kwamen naar de voorlichtingsavond op campus Amersfoort. Daar kregen zij informatie over lessen die leerlingen van het voortgezet onderwijs in hun vierde leerjaar al op het mbo kunnen volgen. Naast ROC Midden Nederland waren ook MBO Amersfoort en Rijnijssel vertegenwoordigd.

Afbeelding

Laura en Dieuwertje gaan stage lopen in Suriname
22 januari 2018
Creative College
Gezondheidszorg College
Sport College
Tech College
ROC Midden Nederland

Zes studenten winnen Wereldse Topstages

Afgelopen donderdag zijn er weer pitches geweest van studenten om een Topstage te bemachtigen! Van Amerika tot Afrika, onze studenten trekken dit jaar de wijde wereld in.

Afbeelding

Sportveld met  BSOsport-banner
20 november 2017
ROC Midden Nederland
Sport College

BSOsport Leerbedrijf van het jaar

Het Sport College nomineerde BSOsport als leerbedrijf van het jaar! Al jaren werken we prima met hen samen. Tijdens de opening van de campus op donderdag 12 oktober kwam BSOsport op een gedeelde tweede plaats. Een mooi visitekaartje voor de BSO!

Afbeelding

Proosten op de sportieve samenwerking
20 november 2017
ROC Midden Nederland
Sport College

Mooie samenwerking met Fysiotherapie Oost in de Galgenwaard

Het Sport College leidt studenten op voor het werkveld van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Om ervoor te zorgen dat onze studenten blessurevrij kunnen blijven bewegen zijn we een samenwerking aangegaan met Fysiotherapie Utrecht Oost. Op verschillende dagen in de week is er een inloopspreekuur voor studenten waar ze kosteloos een eerste screening krijgen en eventueel een vervolgbehandeling kunnen afspreken of een doorverwijzing krijgen.

Afbeelding

Kenningsmakingsavond voor ouders
13 november 2017
Sport College

Kennismakingsavond jaar 2

Dit jaar hebben we niet alleen voor de ouders van de eerstejaars, maar ook voor de ouders van onze tweedejaars studenten een kennismakingsavond met de coach georganiseerd op onze nieuwe locatie. Wij hechten er waarde aan ook in de hogere leerjaren een goed oudercontact te hebben. Na een presentatie over de opzet van het tweede leerjaar hebben de ouders ook een kijkje kunnen nemen in het gebouw en was er gelegenheid om vragen te stellen.

Afbeelding

Ouderavond leerjaar 1
13 november 2017
Sport College

Kennismakingsavond jaar 1

Op 8 november jl. organiseerde het Sport College een kennismakingsavond voor de ouders van de studenten uit jaar 1. Deze avond was bedoeld om ouders kennis te laten maken met de coaches van hun zoon/dochter en om de ouders een beeld te geven waar hun kinderen les krijgen. Wij waren blij dat er ongeveer tweehonderd ouders waren gekomen.  Er waren ook studenten meegekomen, zij vonden het gezellig om met hun ouder(s) mee te gaan. Als school vinden wij het belangrijk dat er goed contact is tussen de ouders, student en de docenten.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: