Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Sport College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Fox Sport en Sport College
12 juli 2018
ROC Midden Nederland
Sport College

Studenten helpen mee bij FOXSPORT Voetbalfestival 2018

Op zaterdag 7 juli hielpen ruim 65 studenten van het Sport College bij het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival in de Jaarbeurs. Hier kwamen duizenden kinderen in de leeftijd van 6-14 jaar om hun voetbalidolen te ontmoeten, freestyle tricks te zien en allerlei voetbal fungames te doen. Deze games werden door de studenten begeleid. Een nuttige leerervaring, die heel goed past bij hun opleiding, waarin zij leren om mensen met enthousiasme te begeleidingen in sport en bewegen.

Kijk hier de video over de studenten tijdens dit evenement.

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Facility, Horeca & Travel College
ICT College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

Vanochtend zijn er berichten in de media verschenen over een aantal voorgenomen beleidsmaatregelen van de Minister van OCW. Hierin staat dat de Minister overeenstemming bereikt heeft met JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en de MBO Raad over de 'Handreiking schoolkosten' met in het 'Servicedocument Schoolkosten' 16 afspraken over o.a. basisuitrusting school en onderwijsbenodigdheden.

Afbeelding

Promnight Campus
2 juli 2018
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Promnight 2018 op de Campus

Beats, dansen, lekker eten & drinken en veel lol! De medewerkers en studenten van de Campus in Amersfoort hadden een mooie avond tijdens de Promnight 2018. Met 300 bezoekers was het een drukke avond met een mooie mix aan studenten en docenten. 

De avond begon bombastisch met een big band en al snel stond de dansvloer vol. Aansluitend op de band draaide dj Pieter Gabriel de sterren van de hemel. Tussendoor werden de Promking (student Remco Hayes) en Promqueen (student Alice Hopman) verkozen. De afsluitende artiest was Dj de Ripper met MC Majordreamin’.

Afbeelding

Student van het jaar Neslihan Celikel, Docent van het jaar Maroua Sadni en vertegenwoordigers  van leerbedrijf van het jaar Kringloopcentrum Amersfoort
14 juni 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Facility, Horeca & Travel College
ICT College
Media, ICT & Design college
Participatie Opleidingen
Sport College
Tech College
VAVO Lyceum
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Student, docent en leerbedrijf van het jaar zijn bekend

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 13 juni voor de tweede keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de verkiezing van de student, docent en leerbedrijf van het jaar plaats.

Afbeelding

Wietse terug van topstage Malawi
14 mei 2018
Sport College

Wietse terug van topstage Malawi

Student Sport en Bewegen Wietse Bruin heeft in januari 2018 een pitch gehouden om in aanmerking te komen voor de internationale Top Stage. Kort daarna is hij vertrokken naar Malawi in Afrika. Zijn doel daar was het opzetten van sport- en beweegactiviteiten voor moeders en kinderen. In Malawi is dit verre van vanzelfsprekend, en het vormde dus een mooie uitdaging voor hem. Wietse rondt hiermee ook een deelexamen af. Het project is alweer bijna ten einde, Wietse is tien weken in Malawi geweest.

Afbeelding

Leerbedrijf van het jaar 2018! bij Sport College Amesrfoort
11 april 2018
Sport College

Leerbedrijf van het jaar 2018!

Net als voorgaande jaren heeft Sport College Amersfoort ook dit jaar een leerbedrijf uitgeroepen tot ‘leerbedrijf van het jaar’. Dit leerbedrijf gaat samen met alle andere voorgedragen leerbedrijven van andere colleges van ROC Midden Nederland strijden om de titel ‘leerbedrijf van het jaar!’. Dit jaar hebben wij Sportivate voorgedragen.
 
Waarom hebben wij gekozen voor dit leerbedrijf?

Afbeelding

Ieder jaar organiseert het Sport College Amersfoort een Ladies Only.
9 april 2018
Sport College

Ladies Only

Ieder jaar organiseert het Sport College Amersfoort een Ladies Only. We zien  dat op onze opleiding vaak veel minder vrouwelijke studenten zijn dan mannelijke. Jammer, want ze zijn zo ontzettend goed! We willen daarom graag meer succesvolle vrouwen opleiden in de sport. Veel vrouwelijke studenten weten vaak niet goed wat de opleiding inhoudt. Daarom kiezen we ervoor om jaarlijks een Ladies Only te organiseren. We nodigen meisjes van vo-scholen met kader, GL en TL uit om ze te informeren over onze opleiding en om ze in het zonnetje te zetten.

Afbeelding

Nieuw profiel Harteraad beweegcoach Sport College
26 maart 2018
Sport College

Nieuw profiel Harteraad Beweegcoach

Vrijdag 16 maart 2018 is de eerste stap naar de opleiding tot Harteraad beweegcoach gezet. Dit gebeurde tijdens de HartVaat Beweegdag in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Studenten die de opleiding tot coördinator Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl volgen, maakten kennis met het onderwerp ‘Bewegen en hart- en vaatziekten’. Samen met ROC Mondriaan en de Harteraad leverde het Sport College een bijdrage aan het programma van deze dag. Alles draaide om een introductie van 'bewegen' en om kennismaking met de doelgroep: de hartpatiënt.

Afbeelding

Sport College Utrecht in 2021
26 maart 2018
Sport College

Sport College Utrecht 2021

Op de inspirerende bosrijke locatie van de KNVB Campus aan de Woudenbergseweg in Zeist hadden we op 20 januari een teamdag met als thema ‘Sport College 2021’. Samen met collega’s uit het werkveld, onze medewerkers en diverse studenten werd er gedroomd hoe het Sport College Utrecht er in 2021 uit zou kunnen zien. In het ochtendprogramma stond dromen over de toekomst centraal: “Hoe staat het Sport College er in 2021 voor"? Het middagprogramma was juist praktisch en concreet, waarbij zelfgekozen thema’s uitgewerkt konden worden.

Afbeelding

Bijeenkomst werkplekleren niveau 2 bij Sport College heel waardevol
26 maart 2018
Sport College

Bijeenkomst werkplekleren niveau 2 een succes

Woensdag 31 januari was op het Sport College in Utrecht een bijeenkomst met de werkplekleerbegeleiders, docenten en studenten van de niveau-2-opleidingen van ROC Midden Nederland. Het doel was terugkijken en evalueren hoe de samenwerking tot nu toe verloopt. Wat doen en leren de studenten op de verschillende leerwerkplek locaties? Bevalt het werken met Sport College studenten in de praktijk? Waar kan de samenwerking geïntensiveerd worden en wat kan er verbeterd worden? Het was een vruchtbare bijeenkomst die bij gaat dragen aan beter onderwijs voor de student.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: