Het Sport College in Utrecht

Sinds augustus 2017 krijgen studenten van het Sport College les op dé sportlocatie van Utrecht: in Galgenwaard, aan het Herculesplein 285 in Utrecht. In het ‘hart van de sport’, met veel ruimte en uitstekende sportfaciliteiten. Naast het stadion van FC Utrecht, de sportvelden van Kampong, Atletiekbaan Maarschalkerweerd, Sportcentrum Galgenwaard, vlakbij het 50-meterbad De Krommerijn en alle andere spor­tieve partners met wie we samenwerken. Echt een topomgeving voor onze studenten.

Kennismakings- & intakedag

Op de kennismakings- en intakedag kijken we naar jouw motorische vaardigheden. Hoe goed kan jij bewegen? Dat doen we door bij het selectiegedeelte punten te geven voor verschillende sportonderdelen. Daarnaast leer je de opleiding beter kennen.

Rondleidingen op locatie
Wil jij een kijkje nemen op onze locatie om te ervaren hoe is het om bij ons te studeren? Dat kan! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de meest recente data.

Sporters gewild op de arbeidsmarkt

Mbo-studenten Sport & Bewegen hebben grote kans op een baan. Dat is één van de conclusies uit het rapport van de Arbeidsmarktmonitor Sport (AMMS) december 2018. Ook het aantal uur per week neemt toe. Momenteel is de fitnessbranche de grootste werkgever, maar de vraag naar sportbanen in andere sectoren gaat zich nog meer uitbreiden. Waaronder in de gezondheidszorg. Vooral scholen die het profiel Coördinator sport, bewegen en gezondheid aanbieden, sluiten prima aan op maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzame inzetbaarheid, preventieve gezondheidszorg en vitaliteitsmanagement. En met de nieuwe opleiding speelt het Sport College Utrecht hierin een prominente rol!

Studenten joggen

Nieuwe opleiding 'Coördinator Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl

Als coördinator Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl verzorg je zelfstandig of in samenwerking met andere disciplines (bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een diëtist, de wijk- en thuiszorg)  sport- en bewegingsactiviteiten die gericht zijn op een gezonde(re) leefstijl. Zie je jezelf later als dé leefstijl coach die specifieke doelgroepen op een sportieve wijze kan trainen, begeleiden en motiveren om het beste uit zichzelf te halen? Dan is deze nieuwe opleiding iets voor jou!

ouderen in beweging

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: