Het Sport College in Amersfoort

Word jij onze nieuwe collega in de sport?

Je hoeft geen topsporter te zijn om iemand enthousiast te maken om te bewegen. Goed lesgeven en organiseren is dan belangrijk. 

Wij zorgen samen met jou dat je goed bent voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo. Met o.a. thema’s als gezondheid, preventie en lifestyle leer je zelfstandig lesgeven en activiteiten of projecten te coördineren.

Ben je sociaal en wil je graag andere motiveren om in beweging te komen? Dan kun je je aanmelden bij het Sport College in Amersfoort! Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismaking, waar je docenten en studenten leert kennen. 

Tijdens de opleiding wordt samen met jou gekeken naar een passende route hoe je opleiding in te vullen. Je kiest bijvoorbeeld zelf keuzedelen waarmee je je kennis kan verbreden of verdiepen. Zo kun je makkelijk doorstromen naar het hbo. Of misschien wil je liever fitnesstrainer worden, of lifestylescoach. Je hebt zelf de regie over de invulling van je opleiding.

De niveau-4-opleiding Sport- en Bewegingscoördinator op het Sport College in Amersfoort duurt 3 jaar!

Wil jij snel doorstromen naar het hbo? Op het Sport College in Amersfoort bieden wij de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator versneld aan. In 3 jaar haal jij je diploma. Je krijgt tijdens de opleiding niet alleen les op de Campus Amersfoort, maar ook op toplocaties in Amersfoort, zoals Fitnessclub LifeCity, Atletiekbaan Altis, VV Hooglanderveen en Zwembad Amerena. 

Kleinschaligheid en persoonlijk contact staan voorop. Je krijgt onderwijs op maat door een groot aanbod aan keuzevakken binnen de opleiding. 

Lees meer en meld je aan voor de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (niveau 4), over de opleiding Sport- & Bewegingsleider (niveau 3) en de opleiding Servicemedewerker Sport & Evenementen (niveau 2).

Kennismakingsbijeenkomsten Sport College in Amersfoort

Heb jij je aangemeld voor de mbo niveau 3 of 4-opleiding, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je leert je medestudenten kennen, krijgt een rondleiding door het gebouw, en vooral belangrijk: we kijken samen met je of deze opleiding de juiste keuze is. Je krijgt hier vanzelf een uitnodiging voor.

Docenten en studenten van het Sport College op Campus Amersfoort

Benieuwd wat onze docenten in Amersfoort doen en hoe ze eruit zien? Ontmoet de docenten van het Sport College Amersfoort.

Studenten van het Sport College Amersfoort

Op het Sport College vind je veel verschillende studenten. Sportievelingen die het leuk vinden om met met mensen te werken en voor de groep te staan. Wil je weten hoe onze studenten de opleiding ervaren? Check en volg ons op instagram. Klik hier!

Sport College op instagram

Kans op werk na mbo Sport en Bewegen

Na het halen van jouw diploma bij het Sport College heb je een grote kans op een baan. Dat is één van de conclusies uit het rapport van de Arbeidsmarktmonitor Sport (AMMS). Ook het aantal uur per week neemt toe. Op dit moment is de fitnessbranche de grootste werkgever, maar de vraag naar sportbanen in andere sectoren gaat zich nog meer uitbreiden. Waaronder in de gezondheidszorg. Vooral scholen die het profiel Coördinator sport, bewegen en gezondheid aanbieden, sluiten prima aan op maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzame inzetbaarheid, preventieve gezondheidszorg en vitaliteitsmanagement. En laat dat nu precies het uitstroomprofiel van de opleiding bij het Sport College op Campus Amersfoort zijn! 

Sport College op Campus Amersfoort

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: