Het Sport College in Amersfoort

Word jij onze nieuwe collega in de sport?

Je hoeft geen topsporter te zijn om iemand enthousiast te maken om te bewegen. Goed lesgeven en organiseren is dan belangrijk. 

Wij zorgen samen met jou dat je goed bent voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo. Met o.a. thema’s als gezondheid, preventie en lifestyle leer je zelfstandig lesgeven en activiteiten of projecten te coördineren.

Ben je sociaal en wil je graag anderen motiveren om in beweging te komen? Volg dan een sportopleiding bij het Sport College in Amersfoort! Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking met docenten en studenten. 

Snel doorstromen naar het hbo

Wil jij snel doorstromen naar het hbo? Op het Sport College in Amersfoort bieden wij de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator versneld aan. In 3 jaar haal jij je diploma. Je krijgt tijdens de opleiding niet alleen les op de Campus Amersfoort, maar ook op toplocaties in Amersfoort, zoals Fitnessclub LifeCity, Atletiekbaan Altis, VV Hooglanderveen en Zwembad Amerena. 

Kleinschaligheid en persoonlijk contact staan voorop. Je krijgt onderwijs op maat door een groot aanbod aan keuzevakken binnen de opleiding. 

Lees meer en meld je aan voor de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (niveau 4) en de opleiding Sport- & Bewegingsleider (niveau 3).

Ontmoet onze docenten van het Sport College op Campus Amersfoort

Benieuwd wat onze docenten in Amersfoort doen en hoe ze eruit zien? 
Ontmoet de docenten van het Sport College Amersfoort.

Sport College in Amersfoort

Kans op werk na mbo Sport en Bewegen

Na het halen van jouw diploma bij het Sport College heb je een grote kans op een baan. De Sportarbeidsmarkt groeit en blijft groeien. Dat is één van de conclusies uit het rapport van de Arbeidsmarktmonitor Sport (AMMS).

Kans op werk

Op dit moment is de fitnessbranche de grootste werkgever, maar de vraag naar sportbanen in andere sectoren gaat zich nog meer uitbreiden. Waaronder in de gezondheidszorg.

Vooral scholen die het profiel Coördinator sport, bewegen en gezondheid aanbieden, sluiten prima aan op maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzame inzetbaarheid, preventieve gezondheidszorg en vitaliteitsmanagement.

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: