Hét college voor sport en bewegen

Met onze opleidingen kun je aan de slag in het werkveld van sport en bewegen. Betrokken docenten en persoonlijke begeleiding, kleinschalig en een uitstekende samenwerking met het werkveld, dat is waar deze opleidingen om draaien. Je krijgt les op ons college op onze mooie campus in Amersfoort, in Utrecht in en rond stadion Galgenwaard, en ook op andere professionele sportlocaties. Samen met de branche bieden we verschillende sportspecialisaties (keuzedelen) aan. Snel doorstromen naar het hbo? Doe dan de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator in 3 jaar!

Kans op werk na mbo Sport en Bewegen

Na het halen van jouw diploma bij het Sport College heb je een grote kans op een baan. De Sportarbeidsmarkt groeit en blijft groeien. Dat is één van de conclusies uit het rapport van de Arbeidsmarktmonitor Sport (AMMS).

Kans op werk

Op dit moment is de fitnessbranche de grootste werkgever, maar de vraag naar sportbanen in andere sectoren gaat zich nog meer uitbreiden. Waaronder in de gezondheidszorg.

Vooral scholen die het profiel Coördinator sport, bewegen en gezondheid aanbieden, sluiten prima aan op maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzame inzetbaarheid, preventieve gezondheidszorg en vitaliteitsmanagement.

 

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: